Snack- en broodjeshuis Jongman

Welkom bij Jongman, het bekendste Snack – en Broodjeshuis in Marsdijk. Ze hebben hier altijd een leuke gezinsaanbieding en verkopen de volgende producten: patat, broodjes, diverse snacks, vis, dranken, ijs en milkshakes.

Openingstijden

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 11:45 - 23:00 uur
  • Woensdag 11:45 - 23:00 uur
  • Donderdag 11:45 - 23:00 uur
  • Vrijdag 11:45 - 24:00 uur
  • Zaterdag 11:45 - 24:00 uur
  • Zondag 12:00 - 21:00 uur

Adres

Kleuvenstee 22
9403 LS Assen
Tel: 0592 373333

Monica (25) en haar vader hebben een bijzondere band en zijn een top team. Samen runnen zij “Snack- en Broodjeshuis Jongman”. Monica: ‘De eerste 25 jaar waren voor mijn vader, deze 5 jaar zijn voor ons samen en de laatste 25 jaar zijn voor mij, als mijn vader met pensioen is.’

 

Nu Monica zelf in de zaak staat en intensief met haar vader werkt, beseft ze steeds meer wat de snackbar voor haar vader betekent. ‘Mijn vader was altijd hard aan het werk in de zaak. Als klein meisje zag ik hem daardoor weinig. Werken in de snackbar was daarom niet mijn eerste keuze. Ik deed zelfs de studie “Bloemen en design” en wilde dus iets totaal anders gaan doen. Omdat daarin weinig werk te vinden was, ben ik uiteindelijk toch mijn vader in de zaak gaan helpen. Vanaf dat moment begon ik de charme in te zien van het ondernemerschap. Ik realiseerde me dat mijn vader met veel passie dit alles heeft opgebouwd. Ook de band met klanten bleek heel leuk en hecht. Om zoiets te bereiken is veel toewijding nodig.’

 

‘Daarbij ontdekten we zoveel meer dingen over onszelf: dat mijn vader en ik eigenlijk best veel op elkaar lijken, we dezelfde humor delen, we bijna nooit boos zijn en we allebei van snoeihard werken houden. Ik vind deze periode, die ons samen gegund is, daarom heel bijzonder en mooi. Over vijf jaar gaat mijn vader met pensioen en binnen die tijd wil ik zoveel mogelijk van hem leren. Niet alleen leren, maar eigenlijk ook vooral genieten van het samen aan het werk zijn.’

 

Op de vraag voor welke snack je Monica ’s nacht nog wakker kunt maken, geeft ze meteen antwoord: ‘De eierbal natuurlijk; dat is echt iets uit het noorden en wordt veel tijdens de TT Assen gegeten. Mensen uit andere provincies nemen na een bezoek in Drenthe deze lekkernij graag gevroren mee naar huis. Het is een gekookt ei met een heerlijke kerrieragout eromheen. Ik krijg er al meteen zin in, als ik eraan denk.’