Zuivelhoeve

Vind bij de Zuivelhoeve in Assen de (h)eerlijkste binnen en buitenlandse kazen, noten, worsten, olijven, zuivel, sauzen en andere specialiteiten. Zij zetten liefde en passie in voor écht lekker en gezond eten. Weten waar ingrediënten vandaan komen is voor hen een voorwaarde. Dus zorgen zij er dagelijks voor dat je voor elk genietmoment met je vrienden of familie snel en makkelijk de beste keuze maakt.

Openingstijden

  • Maandag 13:00 - 18:00 uur
  • Dinsdag 08:30 - 18:00 uur
  • Woensdag 08:30 - 18:00 uur
  • Donderdag 08:30 - 18:00 uur
  • Vrijdag 08:30 - 19:00 uur
  • Zaterdag 08:30 - 17:00 uur
  • Zondag Gesloten

Adres

Kleuvenstee 25
9403 LT Assen
Tel: 0592 370475

Jelte Bloem (51) en zijn vrouw Ciska (55) besloten acht jaar geleden om samen op ondernemersavontuur in Marsdijk te gaan. Ze namen ontslag bij hun werkgevers en doopten de voormalige kaaswinkel ‘De Kaasboutique’ om tot Zuivelhoeve. Daar hebben zij geen moment spijt van gehad. Jelte: ’Marsdijk is zo’n plek waar vreemden zomaar goede kennissen kunnen worden. Daardoor besef je dat juist die dagelijkse leuke gesprekjes met klanten het werk eigenlijk heel bijzonder maken.’

 

Naast het leuke contact met de klanten zijn Jelte en Ciska supertrots op hun zorgvuldig gekozen en steeds wisselende assortiment: ‘Onze nootjes worden drie keer per week door ons persoonlijk vers gebrand en op wekelijkse basis verschijnen weer nieuwe producten in ons aanbod. Wij verkopen echt de lekkerste binnen- en buitenlandse kazen, wijnen, tapenades, heksenkaas en ambachtelijke dipjes. Daarbij hebben we vanzelfsprekend een aantal paradepaardjes in ons assortiment; de bijzondere wijnlijn ‘wine and spirits’, het worstje met Old Amsterdam erin en de krulworst die speciaal voor ons gemaakt wordt door een vaste relatie in Gieten.’

 

Jelte: ‘Wat mijn favoriet uit ons assortiment is? Dat is echt een hele moeilijke vraag. Ik vind namelijk alles lekker. Als ik dan toch zou moeten kiezen, dan gaat mijn voorkeur uit naar een stukje Saltufo; dat is een bolletje Italiaanse salami met daaromheen Parmezaanse kaas. Met een portje erbij is het dan echt genieten geblazen.’

 

‘Het heerlijkst vinden we het eigenlijk wanneer we na een zeer drukke dag in de winkel weer samen thuis op de bank ploffen, nog een wijntje open trekken en een paar van onze kaasjes of dipjes op tafel zetten. Dat is het ultieme genieten.’